SMAKEN VERSCHILLEN

Kies je eigen koffie

We hebben de lekkerste koffie voor jou geselecteerd. In ons Experience Center ontdek je zelf welke koffie bij jou past. We laten je graag proeven en ruiken. Maak vrijblijvend een afspraak.

 

Soorten koffiebonen

Er zijn twee soorten koffiebonen die gebruikt worden voor consumptie: Robusta en Arabica. Bij Coffee Case werken we met twee melanges: Fierce Felicia & Natural Noa. Fierce Felicia is een donker gebrande boon en geeft een 'fellere' smaak die perfect is voor een espresso. Natural Noa is medium gebrand en vol van smaak. Passend voor een zwarte koffie. In ons Experience Center laten we je graag onze koffiesoorten proeven, zodat je zelf een keuze kunt maken. Wil je na verloop van tijd wisselen van koffie? Dat kan natuurlijk ook.
 

Light, medium of dark roast?

Naast de soort koffieboon heeft de branding van de koffiebonen een grote invloed op de smaak van het eind product: jouw favoriete kopje koffie. Nadat de koffieboon ontdoen is van de vrucht hou je een groen boontje over. Na het drogingsproces heeft de boon al een gele kleur gekregen. Door de koffieboon vervolgens te branden, worden de aanwezige aminozuren, koolhydraten en suikers omgezet tot meer dan 800 verschillende aroma's. De koffieboon krijgt een kleurtje door karamellisatie van de suikers. Hoe langer de boon gebrand is, hoe donkerder de kleur van de boon en hoe krachtiger de smaak. Ook deze verschillen kun je proeven in ons Experience Center.

Image
 

Kies je eigen smaak

Kom vrijblijvend langs in ons Coffee Experience Center om te ontdekken welke koffieboon en welke sterkte bij jou en je medewerkers/collega's past.
Maak een afspraak